Apel de proiecte: Someș Expus 2019

  • Autor Redacția
  • Data 10 septembrie 2019

Introducere

Someș Expus este concursul prin care susținem storytelling-ul în relație cu râul. Cel mai verde eveniment de pe Someș merită o temă pe măsură, așa că lansăm, cu această ocazie, un apel de proiecte artistice despre Someș și despre curățenia sau lipsa ei de pe malurile și de pe luciul râului. Cu alte cuvinte, vom alege conceptele pe care câștigătorii concursului le vor implementa și pentru care vor avea sprijin financiar pe partea de producție, iar toate eforturile vor culmina cu un vernisaj la Cinema Arta, în luna octombrie.

Tema:

A story about trash and water

Care sunt principalele surse gunoi de pe Someș? Cum putem ajuta la diminuarea și eradicarea lui? Cum vedem relația dintre actorii responsabili de curățenia Someșului? Ce putem face noi, ca indivizi pentru curățenia râului?

Implicarea personală poate lua forme mai nenumărate și foarte diverse: de la activism, la postări pe facebook, de la acțiuni de ecologizare, până la dimineți în care ridici singur punga de plastic de pe jos. Exprimarea artistică și storytellingul sunt doar câteva din mijloacele prin care putem atrage atenția asupra unei probleme care ne frămăntă. Forma prin care noi alegem să ne spunem opiniile creează un limbaj comun, trebuie doar ca noi să ne alegem mecanismele: fotografie, desen, cuvinte, sunete? Haide să ne alegem „uneltele”și să ne întâlnim împreună pe terenul comun al dezbaterii despre o problemă care ne privește pe toți: salubritatea Someșului. 

Cum aplici:

Căutăm narațiuni în orice mediu, sau combinație a acestora — fotografie / ilustrație / cartografie / audio / video / proiecte digitale / interactive — relevante pentru tema propusă, pe care participantul le poate finaliza până în apropierea vernisajului.

Completează formularul de AICI . Termenul limită pentru aplicații este 25 septembrie 2019, ora 23:59.

Juriu

  • Roxana Pop — fotograf
  • Lavinia Gliga — Decât o Revistă
  • Mihai Mateiu — Cărturești

Premii

Vom acorda premii în valore de maxim 2000 de lei*, fiecare pentru cele mai promițătoare proiecte din concurs. 

* valoarea brută a premiului

Calendar

 

14 septembrie Lansarea concursului
25 septembrie Termen limită pentru aplicații
27-28 septembrie Procesul de jurizare
29 septembrie Anunțarea câștigătorilor
15 octombrie Predarea proiectului
23 octombrie (dată provizorie) Vernisaj