Arhiva Instalație

Ophelia

Ophelia

Inspirată de tabloul omonim al lui John Everett Millais, instalația Ophelia vorbește metaforic despre Someșul înecat de gunoaie, despre dezolarea unui cadru natural abandonat de oameni. Grupul de bărcuțe luminoase este un semnal de alarmă și, în același timp, o undă de speranță.

Somn pe Someș

Somn pe Someș

Am trecut de ceva vreme peste celebra interdicție „Nu călcați iarba!”, dar încă ne cenzurăm mult. Malul verde al Someșului e un loc perfect pentru o siestă la umbră, într-o după-masă de vară, iar instalația din hârtie Somn la Someș simbolizează o altfel de utilizare relaxată a spațiilor verzi. E un proiect care invită la o viață publică diversă, într-un oraș în care să te simți ca acasă.

Insula

Insula

Insula de sub Podul Zburător mai există doar în memoria locuitorilor. Câțiva tineri își propun să o reconstruiască în mod simbolic, din PET-urile care plutesc pe Someș — un proiect multidisciplinar de reciclare, biologie și peisagistică, de cercetare antropologică și sociologică, care susține importanța renaturalizării râurilor în oraș și a implicării comunității în transformarea acestora.

Someș Window

Someș Window

Panou translucid pe care oricine poate redesena malul Someșului. O invitație la implicarea directă a fiecăruia în luarea deciziilor legate de amenajarea râului.

SOMEphone

SOMEphone

Telefon cu fir din ață și conserve goale pe post de receptoare, o invitație la dialog între cele două maluri ale Someșului. Și sugestie de a învăța arta comunicării de la copii.

SOMEpeople

SOMEpeople

Grup de siluete luminoase în trecere pe malul Someșului – o invitație nocturnă de a se apropia de râu adresată tuturor celor în trecere prin zonă.

Licurici

Licurici

Pâlcuri de licurici digitali plasați în copaci ce reacționează la prezența oamenilor din apropiere și o serie de senzori ce fac ca “licuricii” să se stingă când este gălăgie în jur stau la baza instalației. În momentul în care oamenii din jur stau în liniște, ledurile se aprind. Amplasat…

Focus

Focus

Proiectul a încercat să marcheze unul dintre buzunarele verzi complet nefolosite de pe tronsonul Horea-Napoca, situat pe malul drept între podul Elisabeta și curtea Teatrului Maghiar. Intenția inițială de a focaliza, prin vizoarele ușilor amplasate în spațiu, niște puncte interesante de pe malul opus, nu s-a putut realiza tehnic (neputându-se…