Imaginarium: Parcul cu râu — atelier de arhitectură pentru copii

Atelier de arhitectură pentru copii: vom construi machetele unui parc traversat de un râu. Pentru copii între 4 și 10 ani.

🌳Imaginarium: Parcul cu râu — atelier de arhitectură 🌳pentru copii realizat de către Fabrica de Pensule.

Cum arată orașul din imaginația noastră curajoasă? Dar parcul cu un râu în inima sa?
Natura este baza a tot ceea ce construim: ne conferă spațiul, materialele și ne inspiră. Cum ne educă natura și cum ne comportăm cu ea prin ceea ce construim?

Pornind de la aceste imagini, am făcut un exercițiu de creație: am construit machetele unui parc care este traversat de un rau. Am învățat copiii despre natura și arhitectura, împreună cu arhitecta Ioana Goția-Ciurea. Am îmbinat tehnici de modelare, de machetare, de colaj și desen folosind hârtie, cartoane, culori, lemn, plastilină și lipici.

Toții copiii au fost invitați să își facă mai mult curaj și să își imagineze parcul cu râu în inima sa, în care ne-ar plăcea să ne plimbăm și să ne invităm prietenii în vizită.

↠ Vârsta recomandată: 4 – 10 ani
↠ Facilitator atelier: Apai Emese
↠ Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru atelierul ARTbecedar.
_ _ _
Ioana Goția-Ciurea a absolvit Arhitectura la Univeristatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, a urmat un internship la What Architecture în Londra, în 2013 înființând în Cluj-Napoca alături de Gopo, Prototip Studio– playground-ul în materie de design și arhitectură și locul unde muncește zi de zi.
Ioana studiază fenomenologia în arhitectură, face ilustrație sau realizează ochelari din lemn. Îi place să citească despre simțuri, despre arhitectură, despre estetică. Îi place să se miște dansând sau să stea desenând și să modeleze spații și obiecte.
Experiența pedagogică în activitățile creative alături de copii a fost dezvoltată în decursul celor 2 ani de voluntariat in cadrul programului |De-a arhitectura|, derulat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Cluj, pentru elevi cu cerințe educative speciale. Pentru această activitate, la Gala Voluntarilor |De-a arhitectura| din aprilie 2017, a primit premiul „Arhitect pionier – Deschizător de drumuri”.

ARTbecedar este un program inițiat de Fabrica de Pensule.

Galerie foto