Dezbatere Consiliul Apei: Lățimea culoarului verde – albastru la Someș

După experiența ediției anterioare a Campaniei Someșul Culoar Verde – Albastru prin care am explorat toată lungimea Someșului Mic la nivel metropolitan am atins un aspect foarte important și comun pentru toate administrațiile locale: lățimea acestuia.

Coerența unui culoar este dată de profunzimea transversală a naturii adiacente lui, de spații ample verzi de recreere, de activități sportive, tranzit pe două roți, de zone naturale urbane bogate în biodiversitate. Cum putem construi un culoar pornind de la această premisă? Clujul deja explorează deschideri cu spații verzi ample adiacente zonelor industriale aflate într-un proces de reconversie funcțională. Poate deveni un motor la nivel local, regional sau național? Putem naturaliza, renaturaliza și dezvolta noi spații naturale? Putem discuta de soluții bazate pe natură pentru sistematizarea râului? Putem vorbi de intervenții noi cu impact minim asupra mediului natural de aici și valorificarea naturii deja existente de-a lungul Someșului?

Haideți să dezbatem împreună #PentruUnSomeșMaiVerde! 

___

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții și coagulare a tuturor actorilor urbani și rurali responsabili de râul Someșul Mic sau care beneficiază de acesta în jurul temelor de interes comun ce țin de Culoarul verde – albastru al râului. Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery Apahida 2021.