Imaginăm Someșul Viitorului — Concurs de proiecte

  • Autor Redacția
  • Data 3 aprilie 2017

Vrem să aducem la un loc oameni care fac o schimbare pozitivă în comunitate prin lucrurile pe care le creează și care, prin ideile lor, vor să schimbe Someșul mal cu mal, să apropie clujenii de Someș și să vadă potențialul dintr-un râu urban!

La a treia ediție, Someș Delivery lansează un concurs prin care finanțează o serie proiecte ce valorifică potențialul Someșului din Cluj. Termenul limită de aplicare e 2 mai și fiecare proiect va avea un plafon maxim de 4000 de lei.

Având în vedere potențialul uriaș al tronsonului ales, credem că pot fi realizate o mulțime de activități și intervenții pe apă, iar prioritatea acestei ediții este semnalarea firescului acestui tip de relaționare cu apa — complet absent în Cluj.

Căutăm, așadar, proiecte din cele mai diverse – de la arhitectură, mediu, antropologie, muzică, arte vizuale și performative la sociologie, aplicații online, sport, gastronomie și urbanism pentru a Imagina Someșul Viitorului la ediția Someș Delivery 2017 (17-18 iunie).
Ca în fiecare an, oricine poate aplica!

Someș Delivery este deschis oricăror inițiative care contribuie la o mai bună relație a orașului cu Someșul. De aceea lista temelor și direcțiilor nu e una exhaustivă, ci mai degrabă una orientativă și ne dorim să punem accentul pe:

  • Spațiu (arhitectură temporară, instalații artistice, amenajări punctuale)
  • Comunitate (narațiuni urbane, jocuri, urban food, design participativ)
  • Evenimente (performance, teatru de stradă (poate fi și de râu), ateliere, proiecții, artă contemporană)
  • Mediu (cartări ale florei și faunei, ateliere, metode de colectare a deșeurilor sau prevenție a poluării cu deșeuri, acțiuni de ecologizare, locuri de hrănit și/sau privit păsările)

Cum se aplică

Citește cu atenție detaliile concursului, completează formularul online de participare până în 2 mai 2017, și asigură-te că poți fi contactat pentru stabilirea unui interviu în data de 6 mai 2017.

Harta tronsonului Someș Delivery 2017

Întrebări și răspunsuri

Pe toată durata concursului (4 aprilie – 2 mai 2017) vom încerca să lămurim orice neclarități și să dăm detalii suplimentare dacă ne scrieți pe pagina de Întrebări și răspunsuri.

Mergi la pagina concursului