Someșul din Cluj

Someșul povestit: interviuri

Șerban Țigănaș

Șerban Țigănaș

Șerban Țigănaș, actualul președinte al Ordinului Arhitecților, ne-a povestit într-una din zile cum e pentru el Someșul. Cum vede el, atât ca locuitor al Clujului, cât și ca arhitect, potențialul Someșului și a unor amenajări de-a lungul râului. Am început cu o serie de amintiri de pe lângă Canalul Morilor, la cele mai frumoase locuri de pe râu, dar și cu o perspectivă a ceea ce ar putea fi amenajat.

Teodora Enache

Teodora Enache

Cu și despre muzică, Someș și locuri frumoase într-un scurt interviu cu Teodora Enache! Cei mai mulți o știm pe Teodora din lumea jazz-ului. O știm pe muziciana care a avut numeroase colaborări cu Johnny Răducanu și performanțe muzicale cu Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov și Burton Greene. Ne-am întrebat, însă, cum e Teodora dincolo de scenă, cum arată pentru ea o după-amiază sau o seară pe malul Someșului sau cum și-ar dori să fie amenajat spațiul în care își petrece uneori timpul liber. Și am aflat.

Articole

O privire spre Someș

de Iosif Felvinți Clujul şi-a întors mereu spatele la Someş. Nu a făcut-o din rea voinţă, nici din puţină chibzuinţă, ci pentru că aşa era… Citește mai departe