Despre Someș Delivery

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca.

Gândit pe termen lung, el abordează în fiecare an un alt segment al râului, pe care îl analizează dintr-o perspectivă pluridisciplinară.

Dimensiuni ale proiectului

Spațiu

Identifică potențialul și problemele fiecărui segment, testează prin intervenții temporare idei de amenajare a malurilor, generează dezbateri publice despre rolul Someșului în viața orașului și organizează workshop-uri pentru tineri profesioniști.

Evenimente

Timp de un weekend animă segmentul de râu ales cu evenimente gândite și calibrate special pentru spațiul respectiv, încercând să-i sporească atractivitatea.

Comunitate

Lansează un concurs de intervenții și animări deschis tuturor celor interesați, consultă locuitorii zonei în privința relației lor cu râul și îi implică în activitățile proiectului, provoacă la implicare instituțiile riverane.

Mediu

Igienizează segmentul ales înaintea weekend-ului de evenimente, organizează workshop-uri și prezentări pe teme de mediu, informează în privința florei și faunei zonelor analizate.

Ce este și ce nu este Someș Delivery

Este un eveniment-manifest inspirat de Street Delivery.
Este o provocare a cetățenilor la creativitate și angajare.
Este o formă de recunoaștere și celebrare a importanței râului pentru comunitate.
Este începutul unei preocupări manifeste și continue pentru apropierea oamenilor de râu.
Constă în manifestări efemere, dar poate inspira folosințe permanente.

Nu este un festival, deși poate îngloba manifestări artistice.
Nu este o acțiune de planificare urbană (PUG, masterplan etc.), deși poate fundamenta astfel de proiecte.
Nu este un concurs de arhitectură, urbanism, peisagistică sau design pentru spațiul public, deși poate furniza idei pentru așa ceva.
Nu este despre navigație sau alte proiecte MACRO pe Someșul Mic.
Nu este în albia râului, deși are legatură cu aceasta.

Echipa

În 2023 vâslesc în organizare: Adriana Măgerușan, Barni Bán, Lavi Jaba, Marius Cătălin Moga, Martha Moroșan, Vlad Afrasiabi

Au mai colaborat cu noi: Alexa Băcanu, Dan Burzo, Ana Felvinczi, Mihai Mateiu, Raluca Mărginaș, George Vaida, Șerban Țigănaș, Alexandra Chițu, Ioana Trușcan, Cristina Bodnărescu

Despre site

Acest site funcționează pe platforma WordPress și folosește o temă al cărei cod este disponibil pe GitHub. Dacă ați găsit vreo eroare sau doriți să ne sugerați îmbunătățiri, vă rugăm să ne contactați pe email sau pe pagina noastră de Facebook (pe care le găsiți în josul paginii).