Imaginăm Someșul Viitorului | Lista scurtă a proiectelor

  • Autor Redacția
  • Data 8 mai 2017

Ne-am dorit să ne Imaginăm Viitorul Someșului alături de comunitate și am primit o mulțime de proiecte pentru Someș Delivery! Ne-a fost foarte greu să selectăm o listă scurtă de instalații, amenajări și evenimente și le mulțumim tuturor celor care au aplicat.

Așadar, proiectele selectate în această etapă sunt:

Trash Songs. 4 to 1 upcycling installation

Trash Songs este alcătuit din zgomote trash. Mai exact, sunete înregistrate în timpul unei ecologizări de-a lungul malul râului și în râu. Pe timpul nopții sunetele și imaginile realizate pe parcursul ecologizării vor fi reciclate și transformate într-o instalație audio-vizuală.

E un cuplu de arhitecţi dezbrăcaţi pe aici pe undeva

Instalaţie temporară pe ambele maluri și exerciţiu de imaginaţie privind echipele de arhitecţi/urbanişti ce caută soluţii pentru amenajarea şi punerea în valoarea a Someşului.

River Zen. Ateliere de soundscaping si soundfulness

Intervenția River Zen are în plan o serie de plimbări sonore/soundwalking de-a lungul Someșului, înregistrarea sunetelor și discuții în grup despre poluarea fonică, sunetele Someșului și efectele benefice ale sunetelor.

Casa în copac, loc de joacă

Atragerea și apropierea de Somes a copiilor se poate face prin crearea unui loc de joacă pe malul râului, iar scopul acestui proiect este de a crea un loc de întâlnire pentru copii și părinți.

Nature Desks/Someș Edition

Nature Desks își propune să conecteze natura urbană cu spațiile de lucru astfel încât rezultatul final va fi un spațiu de (co)working pe malul Someșului pentru freelanceri, start-up-uri și pentru oricine vrea să lucreze cu păsări și râu în jur.

Insula

Așa cum spune și numele, proiectul își propune construirea unei insule de vegetație plutitoare pe apă și a unui spațiu de interacțiune socială pe malul râului.

Ophelia

Ophelia, de data asta nu e un personaj din Hamlet, ci un proiect care își propune amplasarea unor bărci din lemn, iluminate din interior pe timpul nopții – având astfel efectul algelor luminiscente și a faunei acvatice.

Capitol — Grădina Cinema

CAPITOL – Grădina Cinema este o instalație care testează posibile utilizări cotidiene și culturale ale spațiului public, care își dorește transformarea Someșului în o grădină urbană și zonă de relaxare, lectură și dialog, dar și cinematograf alternativ în aer liber pe timpul serii.

Somn la Someș

Pentru că mai peste tot în lume malurile rîurilor urbane au devenit loc de relaxare unde oamenii dorm direct pe iarbă, această instalaţie propune amplasarea unor oameni de hârtie în mărime naturală culcaţi pe malul Someşului. Instalaţia este o reprezentare simbolică a acestei stări de spirit.

Echipele vor fi contactate de către echipa Someș Delivery pentru mai multe informații și feedback, iar anunțarea proiectelor finale va avea loc în 12 mai.