Inaugurăm pontonul!

  • Autor Redacția
  • Data 24 mai 2017

În martie lansam înscrierile pentru designul și construirea unui ponton pe malul Someșului, ca rezultat al unui sondaj realizat alături de comunitatea clujeană.

Workshopp-ul s-a desfășurat pe parcursul unui weekend în care s-au propus idei și concepte de realizare a pontonului folosind și materialele existente deja de la edițiile anterioare, astfel încât la finalul celor 2 zile și jumătate exista o un design final (puteți să răsfoiți și jurnalul vizual aici).

Dacă vă întrebați de ce nu am lansat tot în martie – avem un răspuns: am construit pontonul în tot acest timp și ne-am asigurat că avem toate avizele necesare unei intervenții pe apă.

Așadar, vă invităm duminică, 28 mai, de la ora 19:00 la inaugurarea pontonului, pe Splaiul Independenței, pe malul drept al râului în apropiere de Sala Sporturilor.

După cum probabil știți deja, ediția Someș Delivery de anul acesta (17-18 iunie) se desfășoară pe segmentul de râu cuprins între Podul Garibaldi și Podul Albastru. Zona este una din cele mai animate de pe malul Someșului. Cu toate acestea, sondând așteptările oamenilor pe parcursul mai multor săptămâni, am concluzionat că există încă un potențial neexploatat în relație cu apa.

Vă invităm așadar, să pășiți pe Someș, la un nou loc de întâlnire și socializare să priviți păsările sau pur și simplu să vă relaxați mai aproape de râu. Desigur, poate fi chiar și un loc de pescuit, debarcader sau scenă pentru evenimente (curând)

Pontonul a fost proiectat și construit în cadrul unui workshop organizat în parteneriat cu Asociația Studenților Arhitecți din Cluj.

Conceptul, randările, construcția și amplasarea au fost realizare de către Dariush Afrasiabi, Dragoș Apahidean, Luisa Azamfirei, Ștefania Boca, Andrei Costea, Cristina Jurcuț, Spiro Koça, Petrică Maier-Drăgan, Miruna Moldovan, Andrada Pinte, Cătălin Pop, Ivona Svinți, Robert Vasiluț.

Coordonatori: Marius Moga, Adriana Măgerușan, Ana Felvinczi