Concurs de eseuri fotografice: Someșul în schimbare

  • Autor Redacția
  • Data 11 iulie 2017

În ultimii câțiva ani, Someșul a devenit tot mai prezent în conștiința colectivă a orașului: prin intervenții temporare, evenimente pe mal, și acum, printr-un concurs de proiecte organizat de Primăria Cluj-Napoca pentru amenajarea întregului curs urban al Someșului Mic.

În acest context, ni se pare interesant să capturăm un instantaneu al vieții de pe malul râului în diversele ei manifestări: tabieturi, tipologii, momente emblematice sau banalul cotidian; parte explorare estetică, parte cercetare etnografică.

Formularul de înscriere va fi disponibil de la 1 august, însă regulile sunt simple:

  1. Concursul este deschis atât fotografilor amatori cât și celor profesioniști.
  2. Este permisă înscrierea în concurs a unui singur eseu fotografic pentru fiecare participant.
  3. Numim eseu fotografic un set de 3-5 fotografii coezive din punct de vedere estetic și narativ. Ele transmit în mod eficient intenția fotografului atît în secvență cît și de sine stătătoare. Eseul fotografic va fi însoțit de un scurt text descriptiv.
  4. Fotografiile înscrise în concurs trebuie să fie în format digital JPG la o rezoluție care se pretează imprimării fizice (minim 2000 pixeli latura scurtă) și pot avea orice proporție (3:2, 2:3, 1:1, etc). Fotografiile nu trebuie să conțină: watermark-uri sau alte elemente de text adăugate pe imagine (data/ora); orice fel de ramă; elemente de colaj digital.
  5. Textul care însoțește eseul fotografic nu trebuie să conțină numele autorului.

Ce trebuie să știi dacă vrei să participi la concurs:

Acceptare înscrieri: 1 august
Termen limită: 31 august
Jurizare și anunțare câștigători: 4 septembrie
Vernisaj: 14 septembrie

Premii

Lucrările locurilor 1, 2, 3 și 3 mențiuni vor fi expuse începând cu 14 septembrie în librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj.
Locurile 1, 2 și 3 vor fi premiate cu 700, 500 și 300 de lei și vouchere Cărturești.

Dați vestea mai departe, fotografiați și scrieți povești frumoase – abia așteptăm să le primim!