Instalațiile temporare Someș Delivery au fost dezasamblate (I)

  • Autor Redacția
  • Data 10 decembrie 2017

Ca în fiecare an, prin Someș Delivery am testat ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca și am încercat să identificăm problemele cu care se confruntă tronsonul. Astfel, identificăm cele mai potrivite amplasări atât pentru spațiu, cât și pentru nevoile comunității construite în jurul tronsonului.

În 2017 am abordat segmentul de râu cuprins între Podul Garibaldi și Podul Zburător, iar intrervențiile au fost proiectate și amplasate în urma unui sondaj privind așteptările oamenilor — astfel, am testat posibilitatea amplasării unor pontoane și intervenții mai aproape de apă (și chiar pe apă) pentru a conecta cât mai mult Someșul de comunitate.

Astfel, pe parcursul Someș Delivery 2017 au fost organizate 25 de evenimente, 8 amplasări din lemn și 3 instalații artistice.

În ultimul weekend din noiembrie am dezasamblate o parte din amplasări din motive de siguranță, dar și pentru că și-au atins scopul pentru care au fost amplasate în acele zone. Am început cu demontarea piramidelor care formau pavilionul SD 2017) și cu pontonul amplasat pe apă în zona Sala Sporturilor.

Am făcut și o mică ecologizare impromptu.

Podul Hopa, Casa din Copac, Banca de sub Nuc și Debarcaderul au fost verificate, (#)rezistă și vom trece constant să ne asigurăm că nu sunt prea uzate.

Mulțumim tuturor care ne-au ajutat la construit și de-construit: echipa KOHOO și studenților Cătălin Verciuc, Răzvan Muntean, Vasile Moldovanu, Martha Moroșan, Petrică Maier, Pinte Andrada, Vlad Afrasiabi, Spiro Koça, Andrei Costea, Robert Vasilut, Dragoș Apahidean, Ionuț Gușavan. De altfel, mulțumim mult și celor care s-au bucurat de amplasări, au făcut poze s-au folosit de spații și care ne-au trimis poze!

Revenim cu vești!