Workshop design & build 2018 | Micro-intervenţii

  • Autor Redacția
  • Data 10 martie 2018

Micro-intervenţii pe Someș

Someş Delivery 2018 se apropie cu paşi repezi, iar atelierul de proiectare și construcție nu va lipsi nici în acest an! 

Primele două ediţii ale atelierului au adus pe malul Someşului (şi nu numai) echipe de studenţi alături de care am construit un loc de întâlnire pe strada Gavril Muzicescu (2016) și un ponton pe Someș lângă Sala Sporturilor (2017).

În fiecare an abordăm un alt segment al Someșului, astfel, ediția Someș Delivery de anul acesta se desfășoară în Parcul Armătura. Un segment de râu prea puțin explorat și cu mult potențial, fiind printre puținele spații verzi ale orașului în relație directă cu Someșul. Cu toate acestea accesul la apă este dificil, iar amenajările de-a lungul malului lipsesc.

Ne dorim ca prin intervențiile temporare din acest an, să încurajăm accesul la râu şi să testăm modalități de utilizare a malurilor Someşului. Primele intervenții vor fi realizate în cadrul acestui workshop adresat studenților arhitecți și organizat în parteneriat cu AStA.

Ce facem

În cadrul atelierului vom proiecta și construi o succesiune de intervenții temporare din lemn, la scară mică, cu scopuri multiple: accesibilitate, apropierea de apă, promenadă şi recreere. 

Unde

Amplasarea exactă în Parcul Armătura, pe malul apei, o vom decide împreună cu participanţii în faza de design a atelierului.

Când

Workshop-ul se va desfășura în două etape:

Faza de design

16 martie — explorarea sitului
17 – 18 martie — conceperea și detalierea intervențiilor (la biroul AtelierMASS)

Faza de construcție

11 – 15 aprilie (on-site)

Înscrierile se fac până marți, 13 martie, completând acest formular scurt, iar studenții selectați vor fi anunțați în 14 martie.

Sunt disponibile 10 locuri.

Coordonatori

KOOHO

KOOHO este un grup de tineri arhitecți clujeni (Ambrus Ákos, Barabás Dénes, Bokor Milán, Bölöni Botond, Fülöp Csenge) care se concentrează pe proiectarea și construcția de intervenții temporare și instalații la scară mică. Au contribuit numeroase intervenții în cadrul celor trei ediții Someș Delivery.