Someșul de la firul ierbii | Concurs de proiecte și instalații artistice

  • Autor Redacția
  • Data 13 mai 2018

An de an aducem la un loc arhitecți, artiști, muzicieni și iubitori de natură mai aproape de Someș! Credem că râurile urbane au un potențial uriaș, iar Someșul din Cluj străbate zone extrem de importante și frumoase ale orașului – zone pe care ne-am propus să experimentăm și să construim lucruri de care are nevoie comunitatea (e.g. mobilier urban, pontoane, spații de joacă pentru copii) și care atrag locuitorii în mod constant.

Someș Delivery 2018 va avea loc în 14-15 iulie în zona Parcului Armătura și va aborda tot segmentul de râu chiar de la firul ierbii! Proiectul este finanțat prin programul Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun. Cea de-a patra ediție a evenimentului lansează un concurs de proiecte artistice cu un buget de 25000 de lei. Termenul limită de aplicare e 30 mai și fiecare proiect va avea un plafon maxim de 6000 de lei.

Ca în fiecare an, echipa Someș Delivery își dorește implicarea artiștilor pentru a aduce o serie de idei de utilizare a malurilor Someșului, happening-uri, instalații artistice, amenajări temporare, evenimente comunitare și intervenții temporare de activare a Parcului Armătura!

Hartă Tronson Someș Delivery 2018 | Parcul Armătura

Pentru a transfoma aceste idei în realitate, înscrie o propunere de proiect pentru Someș și  spațiul verde din vecinătatea lui până în 30 mai 2018, iar noi te ajutăm să o implementezi în cadrul Someș Delivery.

Există o temă?

Credem că e relevant să ne întrebăm în continuare cum se vede Someșul de la firul ierbii și să vă invităm la un concurs de proiecte care chestionează relația oamenilor cu râul. Iar în acest an, nu există un loc mai potrivit pentru a face asta decât Parcul Armătura.

Astfel, mizele proiectelor din cadrul Someș Delivery 2018 sunt:

  • Încurajarea acțiunilor locuitorilor de asumare a spațiului public, de utilizare liberă a spațiului verde, și implicit participarea la decizia asupra spațiului public.
  • Realizarea amenajărilor (e.g. mobilier urban) pentru viața cotidiană
  • Activarea interacțiunii cu apa și depășirea limitelor actuale dintre mal și apă prin realizarea unor intervențiile temporare sau evenimente.

Cum se aplică?

Citește cu mare atenție regulamentul concursului, detaliile despre segmentul acesta de râu și direcțiile noastre, completează formularul online de participare până în 30 mai 2018, ora 23:59. Te rugăm să te asiguri că poți fi contactat pentru stabilirea unui interviu în data de 2 iunie 2018 🙂

Întrebări și răspunsuri

Pe toată durata concursului (13 mai – 30 iunie 2018) vom încerca să lămurim orice neclarități și să dăm detalii suplimentare dacă ne scrieți pe pagina de Întrebări și răspunsuri.

Mergi la pagina concursului

Organizatori

Asociația miniMASS, Fundația Cărturești, Ordinul Arhitecților din România împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Despre Someș Delivery

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca de 4 ani. În fiecare an este testat un nou segment de râu și sunt create noi oportunități și intervenții de mobilier precum: ponton, spații de joacă, accesibilizarea unor zone, etc.  Mai multe detalii despre proiecte și eveniment găsiți aici.

Despre Lidl

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.