Apel de proiecte: Someș Expus 2018

  • Autor Redacția
  • Data 25 august 2018

Introducere

Someș Expus este concursul nostru anual prin care susținem storytelling-ul în relație cu râul. S-a manifestat sub mai multe forme: a pornit ca un concurs de fotografie individuală în 2016, iar anul următor am extins provocarea reconfigurându-l în jurul eseurilor fotografice.

Ediția a treia ne găsește și mai ambițioși: lansăm, cu această ocazie, un apel de proiecte narative în jurul Someșului; în alte cuvinte, vom alege conceptele pe care câștigătorii concursului le vor implementa pe parcursul unei luni și care vor culmina cu un vernisaj și, sperăm — în funcție de natura proiectelor — o mică publicație.

Tema

Cum putem surprinde rolul râului în oraș, felul în care acesta determină deschiderea orașului spre el, felul în care râul influențează modul în care locuim, felul în care îl folosim și în care interacționăm cu el — și mai ales, felul în care acesta ne atrage sau ne seduce ca spațiu natural?

La fiecare ediție Someș Delivery suntem surprinși de complexitatea prezenței Someșului în Cluj și de modul în care experiența explorării lui diferă de la un tronson la altul. Vă invităm să căutați devoalarea complexității lui, să-i găsim înțelesurile multiple și fermecătoare, să-l descoperim pas cu pas și îndeaproape, să aflăm ce ne emoționează și ce ne dezgustă deopotrivă pe parcursul lui prin oraș.

Știm că există multe povești / relaționări / utilizări / contexte sociale / peisaje / sunete de-a lungul Someșului pe care nu le-am descoperit încă și pe care vă invităm să le explorați.

Cum aplici

Căutăm narațiuni în orice mediu, sau combinație a acestora — fotografie / ilustrație / cartografie / audio / video / proiecte digitale / interactive — relevante pentru tema propusă, pe care participantul le poate finaliza până pe data de 7 octombrie 2018.

Descarcă documentul de mai jos, completează-l și trimite-l la adresa contact@somesdelivery.ro. Termenul limită pentru aplicații este 6 septembrie 2018, ora 23:59.

Descarcă formularul de înscriere

Juriu

  • Roxana Pop — In/Out Photo Festival
  • Lavinia Gliga — Decât o Revistă
  • Mihai Mateiu — Cărturești

Premii

Vom acorda două premii în valoare de 2.000 lei* fiecare pentru cele mai promițătoare proiecte din concurs, și un premiu de 1.000 lei* pentru un al treilea.

* valoarea brută a premiului

Calendar

25 august Lansarea concursului
6 septembrie Termen limită pentru aplicații
7–9 septembrie Procesul de jurizare
10 septembrie Anunțarea câștigătorilor
7 octombrie Predarea proiectului
18–19 octombrie (dată provizorie) Vernisaj