Workshop design & build 2019 | Umbrar

  • Autor Redacția
  • Data 19 aprilie 2019

UMBRAR PE SOMEȘ

 

Atelierul de proiectare și construcție Someș Delivery a ajuns la a patra ediție. Primele două ediţii ale atelierului au adus pe malul Someşului (şi nu numai) echipe de studenţi alături de care am construit un loc de întâlnire pe strada Gavril Muzicescu (2016) și un ponton pe Someș lângă Sala Sporturilor (2017), iar în 2018 am proiectat și construit o succesiune de intervenții temporare din lemn, la scară mică, cu scopuri multiple: accesibilitate, apropierea de apă, promenadă şi recreere.

Ediția Someș Delivery de anul acesta se desfășoară în zona Ștrandului Sun, în amonte de Podul din Grigorescu. Amenajarea pe care o vom realiza în cadrul acestui workshop va fi dedicată locuitorilor din vecinătate. De ce am ales astfel zona? Aici e locul în care cele mai multe dintre gunoaie întră în Someș, așa că anul acesta vrem să facem #unSomeșmaicurat, direct de la sursă. 

 

CE FACEM?

La atelier vom concepe și apoi vom construi un loc de întâlnire la Someș, un spațiu umbrit pentru oamenii care sunt în trecere pe malul apei și au prea puține locuri în care să se oprească și să interacționeze.

Pentru că suntem tot mai preocupați de problemele de mediu ale râului din oraș, ne propunem să realizăm cea mai mare parte din construcție din lemn reutilizat. 

 

UNDE?

Amenajarea temporară va fi amplasată în cartierul Grigorescu, pe Strada Paul Ioan, pe malul Someșului Mic.

 

CÂND?

Workshop-ul se va desfășura în două etape:

  • Faza de design

       3 – 5 mai — explorarea sitului, conceperea și detalierea intervenției

  • Faza de construcție

       17 – 19 mai (on-site)

 

Înscrierile se fac până vineri, 26 aprilie, completând acest formular scurt. Studenții selectați vor fi anunțați în 29 aprilie.

 

COORDONATOR WORKSHOP

Koho’ este un grup de tineri arhitecți clujeni (Ambrus Ákos, Barabás Dénes, Bokor Milán, Bölöni Botond) care se concentrează pe proiectarea și construcția de intervenții temporare și instalații la scară mică. Au contribuit numeroase intervenții în cadrul celor trei ediții Someș Delivery.

Workshop-ul este adresat tuturor celor care vor să participe și este organizat în parteneriat cu Asociația Studenților Arhitecți Cluj.