Proiecte câștigătoare concurs Apahida | 2022
Mulțumim tuturor celor care și-au înscris ideile la concursul de proiecte Apahida. O plimbare pe dig!
În urma unor recomandări și discuții cu echipele participante vă prezentăm proiectele care au ajuns pe lista finală de proiecte câștigătoare care vor fi implementate în cadrul Someș Delivery 2022 Apahida!
👉Un alt fel de observator
de Neag Mara Diana, Ilinca Macarie
Un spațiu amenajat pentru observarea păsărilor, al contemplării, înfățișându-se prin delicatețe și liniște. Observatorul de păsări, cu scopul ce îi este dat și de nume, capătă o nouă nuanță și observarea merge mai departe înspre deschiderea ochilor comunității asupra degradării pe care tot aceasta le-a făcut.
👉Ziua Serelor deschise
de Paula Boarta, Bianca Dimitriu, Simona Munteanu
O întâlnire a grădinarilor și micilor producători din Apahida cu publicul și un tur ghidat în serele celor dispuși să-și spună povestea și să-și deschidă porțile. Terenurile agricole și serele aflate în vecinătatea Someșului sunt puțin promovate, cultura de a merge direct la producător, de a alege ce consumi cu bună știință si de a-i susține e foarte importantă în coagularea unei societăți interdependente și empatice.
👉Someșul – o poartă spre oamenii și locurile din Ținutul Fluturelui Albastru
de Ancsa Szalma, Raluca Borșan, Marius Covașă, Mihai Giurgiu, Juhos Janos
O expoziție foto despre locuri, oameni și natură și hărți cu puncte de interes din împrejurimile Clujului. Despre cum Someșul poate fi o poartă de ieșire din Cluj-Napoca spre lumea rurală și naturală din jurul municipiului.
Dealurile Clujului și valea Someșului Mic reprezintă casa unor numeroase elemente naturale speciale, printre care și prezența unică a celor 4 specii de Fluturi Maculinea. Dar toate aceste prezențe cu înaltă valoare naturală sunt datorate oamenilor, locuitorilor acestor locuri din ultimii 300 de ani. Expoziția își dorește să prezinte prin imagini această poveste și să exprime prin cuvinte cum toate acestea sunt legate între ele: viața râului – viața oamenilor – viața patrimoniului construit – viața naturii din jur.
👉Atelier de cioplit pe malul Someşului – Clubul Cioplitorilor Clujeni
de Radu Salcudean, Costin Florin, Edmond Kreibik, Cristian Morar Bolba, Horea Vlasin
O modalitate de a petrece timpul liber in preajma râului este cioplitul, care are ca rezultat, pe lângă aspectul relaxant/terapeutic producerea de obiecte utilitare si decorative. Activitatea principală propusă e un atelier de cioplit, deschis publicului larg şi susţinut de membrii Clubului Cioplitorilor Clujeni. Pe lângă atelier va fi organizată o expoziţie de unelte vechi folosite în prelucrarea lemnului (cal de vasarit, cârneci, mezdrele, barde, tesle, cuţite, horj-uri, etc.).
Felicitări tuturor!
– – –
Concursul 2022 | Apahida. O plimbare pe dig face parte din proiectul – 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦𝘂𝗹 | 𝗖𝘂𝗹𝗼𝗮𝗿 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲-𝗔𝗹𝗯𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂. Concurs susținut de Primăria Comunei Apahida și de partenerii locali Asociația Pro Apahida. Proiectul Someșul Culoar Verde-Albastru face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România.
#SomeșulCuloarVerdeAlbastru #SomeșDelivery2022 #SomeșDeliveryApahida