Electric Ride: Tur ghidat cu bicicleta la Electric Castle

  • Autor Redacția
  • Data 5 iulie 2022

🎟️ Vino la Electric Castle pe 2 roți și primești 1 bilet de o zi, pentru 14 iulie | 30 de locuri disponibile!

Alături de Electric Castle, te invităm la cea de-a doua ediție Electric ride în care testăm traseul de bicicletă metropolitan adiacent Someșului și mergem la festival într-un mod sustenabil. 

Primești la schimb acces gratuit la Electric Castle, valabil de joi, 14 iulie, până vineri dimineața, 15 iulie, la ora 08:00. Traseul va fi ghidat de Marius Moga (Someș Delivery) și Marius Mornea (Clujul Sustenabil).

Alternativa de mers cu bicicleta face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru prin care am reușit să determinăm autoritățile să semneze un contract la nivel metropolitan pentru realizarea unei piste de biciclete între Gilău și Apahida. Noi suntem convinși că această pistă 🚴adiacentă râului Someș trebuie să continuie cel puțin până la Bonțida!

✍️𝐅𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞: https://forms.gle/1w67E28F9Su4q6cG8 

Înscrierile sunt deschise până în data de 13 iulie, ora 22:00!

𝐃𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮:

Grad de dificultate: începător, intermediar. Traseul este recomandat persoanelor 12+

𝐓𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮 𝐩𝐥𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞, joi, 14 iulie, ora 9:00

📍Punct de întâlnire: 9:00 în parcarea Selgros

🚴‍♀️ Cluj (Selgros)-Dezmir-Apahida-Jucu-Bonțida:

https://www.bikemap.net/en/r/9360838/#11.31/46.8444/23.7366

27 km cu 66 m diferență de nivel

𝐑𝐞𝐭𝐮𝐫

Traseu întoarcere vineri, 15 iulie, ora 12:00, ghizii vor conduce grupurile până la punctul de plecare, parcarea Selgros pe o rută alternativă:

🚴‍♀️ Retur: Bonțida-Răscruci-Jucu-Apahida-Dezmir-Cluj(Selgros): https://www.bikemap.net/en/r/9360819/#11.32/46.8439/23.7294

31 km cu 112 m diferență de nivel

Plecăm din Cluj joi dimineața în grup organizat, ne bucurăm de festival, iar vineri dimineața ne întoarcem împreună în Cluj.

🚉Pentru cei care vor să se întoarcă în Cluj pe cont propriu, există mai multe variante de tren cu vagon pentru bicicletă, iar programul poate fi consultat aici -> https://bit.ly/3nDIxyy pentru joi seara și aici -> https://bit.ly/3IbSTz4 pentru vineri dimineața.

👉 Participarea este garantată numai prin intermediul formularului de înscriere: 

https://forms.gle/1w67E28F9Su4q6cG8

❗ Reguli de acces în festival: https://electriccastle.ro/rules-and-regulations  

Cazarea în camping nu o putem asigura în acest an, așa că ține de voi cum vă puteți organiza local să campați / închiriați camere, dacă nu aveți deja asigurat locul. Noi putem asigura transportul bagajelor la Castel pentru cei ce au nevoie!

Nu este cazul să vă înscrieți copiii separat, recomandăm însă traseul copiilor 12+ și care au experiență anterioară pe trasee de minim 15-20 km. 

Traseul se poate realiza cu mountain-bike, city-bike și bicicletă electrică. În principiu, drumurile sunt line și uscate. Să aveți pneurile umflate, lanțul curat și uns și, desigur, frâne funcționale. 

𝐄𝐂𝐇𝐈𝐏𝐀𝐌𝐄𝐍𝐓:

– Trusă tehnică (cameră de schimb și petece, pompă, trusă minimală de scule – multitool, leviere pentru a da jos anvelopa)

– Pelerină de ploaie

– Cască recomandată (obligatorie sub 16 ani)

– Mănuși de bicicletă ușoare recomandate

– Cremă de protecție solară

– Apă mininum 1 litru, 2 litri recomandat

– Gustări

– Lanternă frontală

– O trusă medicală minimă

Participanții sunt obligați să cunoască și să respecte legislația rutiera – atât regulile de circulație, cât și de echipare a bicicletei – cele specifice pentru biciclete au fost sintetizate de Clubul de Cicloturism „Napoca” și pot fi citite la adresa: https://ccncluj.blogspot.com/2020/07/legislatie-rutiera-si-sfaturi-practice.html

***

👉Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului. Poți afla mai multe despre activitățile și edițiile Someș Delivery de pe www.somesdelivery.ro 

Evenimentul face parte din campania Someșul – Culoar Verde – Albastru inițiată de Asociațile MiniMASS (Someș Delivery), Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil în 2021.

***

👉Electric Castle 2022, 13 – 17 iulie 2022, Bonțida.

www.electriccastle.ro 

#EC8 #TOGETHER #CHERISHLIFE