Lansare broșură Consiliul Apei | Ziua Mondială a Apei

  • Autor Redacția
  • Data 17 martie 2023

În 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, vă invităm să fiți alături de noi la evenimentul de lansare a broșurii Consiliul Apei. Evenimentul va avea loc la Centrul de tineret Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu, nr. 1, începând cu ora 15:00.

Invitați: membri ai administrațiilor publice din Gilău, Cluj, Apahida, reprezentanți ai Apelor Române, proiectanți și specialiști implicați în proiectarea intervențiilor la apă (Parcul Est, Culoarul Verde-Albastru, pista velo metropolitană) și, cel mai important, clujenii din toată zona metropolitană.

Broșura Consiliul Apei este rezultatul a patru ateliere cetățenești ținute în cele patru localități din zona metropolitană și un atelier cu studenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj pe tema Someș culoar verde albastru, a afluenților acestuia și a prezenței apei sub toate formele ei în viața noastră și a orașului (de la apa pe care o consumăm, la apele uzate, la apele meteorice care uneori creează probleme mari, la apa utilizată în agricultură).

CONSULTĂ BROȘURA ONLINE

Hartă broșură Consiliul Apei

Anexă atelier cetățenesc

Lansarea va fi însoțită de o cartare participativă a tipurilor de relație cu apa, dar și de o dezbatere cu invitații pe tema relaționării cu râul Someșul Mic, despre statusul actual, despre ce putem face mai bine și cum se dezvoltă râul în localitățile metropolitane (de la noul PUG din Florești la betonarea excesivă a malurilor râului din Cluj). 

În 25 martie, în continuarea evenimentului, vă invităm să vă alăturați pe două roți unei vizite la Muzeul Apei și la o plimbare în amonte până la barajul din Gilău. Traseul de întoarcere va fi prin Luna de Sus și apoi Florești. Puncte de pornire: ora 12:00 din Piața Unirii, 12:30 din parcarea Cora. La ora 13:00 va avea loc vizita la Muzeul Apei unde ne putem intersecta și cu cei care aleg să vină cu mașina / transport în comun. Apoi vom continua tura în amonte cu revenirea ocolită via Luna de Sus, Florești. Ghidajul va fi asigurat de membri Clubului de Cicloturism Napoca.

Pentru o mai bună organizare, vă rugăm să vă înscrieți pentru vizita la Muzeul Apei completând următorul formular, până în data de 24 martie: https://forms.gle/j9We1qJYfxVmvztJ7 

Înscrierea este necesară doar pentru vizita la Muzeul Apei. Accesul la întreg evenimentul este complet gratuit. 

Evenimentul este deschis tuturor celor preocupați de relația noastră cu apa și cu Someșul metropolitan. Vă așteptăm!

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții care implică și coagulează actorii urbani și rurali care au legătură cu râul Someșul Mic, în jurul unor teme de interes comun legate de Culoarul verde – albastru al râului.

Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery, ediția 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.

Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului. 

Consiliul Apei este o inițiativă susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

 #ConsiliulApei  #SomeșulCuloarVerdeAlbastru