Câștigătorii Concursului de proiecte Someș Delivery | Gilău

  • Autor Redacția
  • Data 9 iulie 2023

Concursul de proiecte Someș Delivery | Gilău a fost un adevărat succes, aducând împreună creativitatea și pasiunea pentru natură, comunitate și arhitectură. După o evaluare atentă a proiectelor înscrise, juriul și echipa Someș Delivery sunt mândri să anunțe câștigătorii competiției.

Locul 1 – OTihnă proiect realizat de Keri Andrea, Pop Ioana

Într-o lume agitată și mereu în mișcare, este important să ne reamintim să ne oprim, să ne relaxăm și să ne bucurăm de frumusețea naturii. Cu acest gând în minte, a fost creat conceptul căsuțelor modulare, o abordare inovatoare pentru a crea o experiență unică în mijlocul naturii.

În căsuțele modulare, oamenii pot să se retragă din viața cotidiană aglomerată și să se conecteze cu natura într-un mod unic. Acestea oferă o oază de liniște și relaxare, un loc unde să te poți odihni și unde să te bucuri de momente prețioase în mijlocul peisajului natural.


Locul 2 – MINI – proiect realizat de Ioana Țurcan

MINI este o instalație audio vizuală despre relația oamenilor cu apa, în mod special Someșul, din apropierea lor. Instalația combină fragmente de mărturii/interviuri cu înregistrări sonore (soundscapes) și texturi ale suprafeței râului înregistrate de pe podurile ce-l traversează. 

Titlul MINI aduce în discuție acest spațiu acvatic ce în relație cu așezările umane a devenit mini-de-toate, de la spațiu de agrement la depozit de deșeuri.


Locul 3 – Pavilion de relaxare – proiect realizat de Șerban Vacari

Pavilionul de relaxare din lemn este un spațiu elegant și reconfortant, construit pentru a oferi odihnă în mijlocul naturii. Cu un design simplu și frumos, pavilionul te invită să te relaxezi într-un mediu natural și plăcut. Este locul ideal pentru a te retrage și a te bucura de momente de liniște și relaxare.


Juriul, împreună cu echipa Someș Delivery, au hotărât realizarea tuturor proiectelor câștigătoare de care vă veți putea bucura la următoarea ediție Someș Delivery – Gilău. Fără sprijinul RAUM arhitectura, acest lucru nu ar fi fost posibil, iar mulțumirile noastre se îndreaptă către ei pentru sprijinul și implicarea lor.

Dorim să felicităm toți participanții și să le transmitem toată aprecierea pentru munca depusă în realizarea proiectelor.

Juriul a fost format dintr-o echipă de experți în domeniul arhitecturii, care au adus o perspectivă valoroasă asupra proiectelor înscrise. Membrii juriului includ pe arhitectul Horațiu Răcășan, Valentin Murariu, inspector la Primăria Gilău, arhitecta Adriana Măgerușan, arhitectul Vlad Afrasiabi și Oana Filip, studentă la Facultatea de Arhitectură și Urbanism.