Electric Ride | Tur ghidat cu bicicleta la Electric Castle 2023 

  • Autor Redacția
  • Data 13 iulie 2023

Vino la Electric Castle pe 2 roți și primești 1 Day Pass Festival + camping gratuit | 40 de locuri disponibile!

Alături de Electric Castle, te invităm la cea de-a treia ediție Electric ride în care testăm traseul de bicicletă metropolitan adiacent Someșului ca alternativă sustenabilă de a ajunge la festival.

Primești la schimb acces gratuit pentru 21 iulie 2023 la Electric Castle și acces în camping! 

Anul acesta avem două ture diferite. Una lejeră, care va avea startul vineri dimineața la 10:00 din Cluj (parcarea Selgros). A doua este de tip express pentru cei ce pedalează repede, și va avea startul după terminarea programului de lucru, la ora 19:00. Punctul de pornire TBA.

❗Nu vrem să ne limităm doar la cei 40 de participanți care vor primi acces în festival. Dacă ai deja acces pe o zi sau abonament, poți să experimentezi alături de noi cum e să ajungi la EC pe două roți. Acest detaliu se poate menționa în formularul de înscriere mai jos.

❗Cele 40 de locuri cu acces liber vor fi distribuite pe cele două tururi în funcție de opțiunile pe care le marcați în formularul de înscriere.


FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Participarea este garantată numai prin intermediul FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE.

Înscrierile sunt deschise până în data de 19 iulie, ora 12:00! Participarea se va prioritiza în ordinea înscrierii. Vă rugăm să vă înscrieți doar dacă sunteți siguri că puteți participa.


DETALII TRASEU

TURA LEJERĂ  -10:00, punct de pornire Parcare Selgros

O tură de aprox 3 h. Va avea un ritm relaxat și vor fi opriri de odihnă și hidratare pe traseu. Ghidul acestei ture va fi Marius Mornea de la Clujul Sustenabil.

🚴Cluj -Dezmir-Apahida-Jucu-Bonțida

27 km cu 66 m diferență de nivel

TURĂ EXPRESS – de la 19:00, punct de pornire Parcare Selgros

O tură de aproximativ o oră jumătate cu ritm alert. Ghidul acestei ture va fi Tudor Țiclău, asistat de Bogdan Vrabie, de la Cluj Fixed gear și Reborn bicycles.

RETUR

Pornirea la ambele ture va fi la ora 10:00 din fața porții de intrare în Festival. 

🚴Retur: Bonțida-Răscruci-Jucu-Apahida-Dezmir-Cluj

Aprox. 31 km

🚉Pentru cei care vor să se întoarcă sâmbătă în Cluj cu trenul există mai multe variante de tren cu vagon pentru bicicletă, iar programul poate fi consultat aici: bit.ly/46G9ib7


Reguli de acces în festival


Nu este cazul să vă înscrieți copiii separat, recomandăm însă traseul copiilor 12+ și care au experiență anterioară pe trasee de minim 15-20 km. 

Traseul se poate realiza cu mountain-bike, city-bike și bicicletă electrică. În principiu, drumurile sunt line și uscate. Să aveți pneurile umflate, lanțul curat și uns și, desigur, frâne funcționale. 

❗ Puteți opta pentru transportul bagajelor până la EC. Pentru tura de dimineață ele vor fi ridicate de la punctul de pornire la ora 10:00 dimineața. La tura de la ora 19:00 va fi dificil să ne deplasăm cu o mașină din cauza traficului. Recomandăm celor care doresc să trimită bagaje și pornesc în tura de seară să vină cu bagaje la ora 9:00 pe strada Napoca, nr. 2-4, în curte sau de la punctul de start (parcare Selgros) turei de la ora 10:00.


ECHIPAMENT

– Trusă tehnică (cameră de schimb și petece, pompă, trusă minimală de scule – multitool, leviere pentru a da jos anvelopa)

– Pelerină de ploaie

– Cască recomandată (obligatorie sub 16 ani)

– Mănuși de bicicletă ușoare recomandate

– Cremă de protecție solară

– Apă minimum 1 litru

– Gustări

– Lanternă frontală

– O trusă medicală minimă

Participanții sunt obligați să cunoască și să respecte legislația rutiera – atât regulile de circulație, cât și de echipare a bicicletei – cele specifice pentru biciclete sunt sintetizate de CCN și pot fi citite AICI.


👉💧Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2 este un program organizat de Someș Delivery (Asociația MiniMASS) în parteneriat cu Clubul de Cicloturism „Napoca”, Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil.

Campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2 face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

#SomesulCuloarVerdeAlbastru #REsetPlastic


👉Electric Castle 2023, 19 – 23 iulie 2023, Bonțida.

www.electriccastle.ro