Tur hidobiologic pentru descoperirea vietăților din apă alături de Din filele naturii

Tur 1 – 10:30-12:00

Tur 2 – 12:30-14:00

 

Vă așteptăm să facem cunoștință cu locuitorii mai puțin văzuți și știuți ai Someșului.

Ce vom face? Vom preleva probe de nevertebrate acvatice de pe maluri (sau din albie, dacă topografia permite) și le vom pune în tăvi, pentru analiză. Vom folosi pensete, pipete și cristalizoare de plastic pentru izolarea celor mai importante grupe de nevertebrate bentonice. Lupele simple și determinatoarele vor ajuta participanții să identifice grupele din care fac parte organismele găsite. Poate avem noroc să găsim și viețuitoarele care au inspirat personajele teatrului de păpuși ce se va juca tot în cadrul Someș Delivery sâmbătă, în 4 septembrie, la ora 11.00: trihopterul Hydropsyche incognita și micul melc de apă Ancylus fluviatilis.

Participanții își pot aduce cizme de cauciuc, dacă doresc, pentru a ajuta la prelevarea probelor de pe mal.

Turul va fi ghidat de Mirela Cîmpean, hidrobiolog la Facultatea de Biologie și Geologie a UBB și Loredana Peca, biolog și educator pentru natură, inițiatoarea proiectului „Din filele naturii”.

Vor fi 2 evenimente de câte 90 min fiecare, primul de la 10.30 la 12.00 (tur hidrobiologic 1) și al doilea de la 12.30 la 14.00 (tur hidrobiologic 2).

Vârstă recomandată 5+. Participarea este gratuită. Numărul maxim de participanți este limitat la 15/tur. Înscrierile se fac, în limita locurilor disponibile, pe email la adresa danapeca@gmail.com, cu prenume+ număr participanți și mențiunea „tur 1” sau „tur 2”. Dacă nu doriți ca dumneavoastră sau copiii dumneavoastră să apară în fotografiile de la eveniment, anunțați, vă rugăm, în emailul de înscriere.

Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Vă așteptăm cu mic cu mare!

Echipa proiectului:

Dana și Mirela