RE: Plastic | Atelier reciclare și upcycling cu Emese Apai

Cu o experiență vastă de mediere culturală și de facilitare în domeniul artei, Apai Emese vă invită la un workshop de reciclat recipiente de plastic de unică folosință și transformarea lor în decorațiuni și bijuterii contemporane. 

Chiar dacă fenomenul de reciclare momentan este în creștere ca urmare al politicilor locale, cantitatea de recipiente de plastic pe care îl găsim încă în natură ne îndeamnă să căutăm în continuare soluții pentru această problemă. 

La nivel individual putem reduce consumul, dar la fel de bine putem să privim acest deșeu ca materie primă disponibilă pentru proiectele noastre creative, să ne folosim de această resursă, să explorăm calitățile plasticului, să creăm din peturi obiecte frumoase, unice, pe care le purtăm, ca bijuterii, sau cu care decorăm casa, sau să realizăm obiecte pe care le putem face cadou celor dragi. 

Procesul de reciclare al plasticului este distractiv, meditativ, ne învață să ne ajustăm așteptările la produsul final, să ne surprindem pe noi înșine, să privim realitatea mai mult ca sursă de inspirație, decât element de constrângere. 

Atelierul este dedicat atât adulților cât și copiilor 7+. Copiii de până la 7 ani pot participa doar însoțiți de un adult. Participanții sunt invitați să vină cu PET-uri proprii, dar pregătim PET-uri și în avans.