Apă, sunet și lumină

Pornind de la tema apei, proiectul a constat dintr-un performance audio-vizual pe baza unei instalații, care a folosit apa Someșului atât ca mediu pentru proiecții (printr-un sistem de conducte/furtunuri care aduceau apa pe suprafața unor retroproiectoare), cât și ca generator de ton (un sistem de microfoane amplasate atât la suprafața apei cât și în interior, trecute apoi printr-un procesor de sunet și un loop station). Cele două sisteme interacționau între ele, atât prin intermediul performerilor, cât și printr-o conexiune directă a unui difuzor cu suprafața unuia dintre retroproiectoare, care facea pelicula apei să vibreze în funcție de frecvențele sonore.

Evenimentul a avut loc în ambele seri ale Someș Delivery, în două spații diferite: pe Someș Alley, instalația din lemn de lângă Podul Elisabeta, și pe peninsula de lângă podul Horea.

Ceea ce a convins a fost ideea de a folosi Someșul pentru a construi o poveste auditivă și vizuală în care apa reacționeză ca un element viu. Este un alt mod, artistic, de a atrage atenția asupra râului care ne străbate orașul, pe care nu suntem obișnuiți să îl privim ca pe o sursă de entertainment.

Galerie foto