Ora de muzică

Zănatec - un grup de patru instrumentiști a folosit muzica de cameră pentru a ilustra cele mai importante curente muzicale: Baroc, Clasicism, Romantism, secol XX și muzică contemporană.

Zănatec este un proiect creat din dorința de a împărtăși sentimente! Muzica clasică s-a născut din nevoia oamenilor de a-și exprima trăirile, a suferit multe schimbări de-a lungul timpului, asemeni celorlalte arte.

Fie că vorbim despre literatură, sculptură sau pictură, le putem împărți în curente.
Patru instrumentiști, Sonia Vulturar (vioară), Ana Teodora Buia (vioară), Mihai Oșvat (violă) și Adela Hania Moldovan (violoncel), au ilustrat cele mai importante curente: Baroc, Clasicism, Romantism, secol XX și muzică contemporană, prin intermediul muzicii de cameră.
Aceasta este forma principală de exprimare în Zănatec; având o natură intimă, este considerată o muzică ce leagă prietenii.

Evenimentul a durat aproximativ o oră, timp în care aceștia au povestit despre fiecare curent, reprezentanții acestuia, sursele de inspirație predominante sau alte trăsături specifice lucrărilor pe care le-au interpretat.

Sonia Vulturar — vioară
Ana Teodora Buia — vioară
Mihai Oșvat — violă
Adela Hania Moldovan — violoncel

Galerie foto