Pictură capoeira de Henri Lamy și Maïa d’Aboville

Henri Lamy și Maïa d’Aboville, cuplu de artiști, el francez, ea franco-filipineză, au combinat pictura cu capoeira (dans tradițional brazilian), pe ritmuri africane.

Acest cuplu de artiști, el francez, ea franco-filipineză, combină pictura și dansul capoeira, pe ritmuri africane.
Plină de energie, tehnica picturii capoeira permite inspirației să curgă direct din mișcările de dans, pensula devenind astfel o prelungire a corpului în mișcare.
Gestul devine culoare, linii, stropi și umbre, pentru a compune în final un tablou figurativ.

Prin capoeira painting, intenția mea este de a stabili un dialog cu locuitorii Clujului, de a le propune să intre în universul meu, să facă ia parte la creația mea. Va fi deci un performance participativ! Practic dansul brazilian capoeira din copilărie. Mișcările sale îmi eliberează corpul și spiritul de constrângerile impuse de societate și de conformismul pe care aceasta ni-l dictează.” Henri Lamy

Henri Lamy și Maïa d’Aboville se aflau în rezidență artistică la Cluj în perioada iunie-iulie 2018 la Atelier Intact din cadrul Centrului de interes, la invitația Institutului Francez din Cluj.
Cei doi au fondat în 2015 „la Taverne Gutenberg”, un spațiu de rezidențe artistice la Lyon și Manila, care a găzduit deja peste 400 de artiști și peste 30 000 de vizitatori. Pentru mai multe detalii:
www.henrilamy.fr
Organizatori: Institutul francez Cluj si Somes Delivery
Parteneri: Atelier Intact, Taverne Gutenberg, Ugnayan sa Poblacion, Pebeo.

Galerie foto