RE:Plastic | Atelier (pentru adulți și copii) despre reciclare și upcycling

Te-ai întrebat vreodată câte PET-uri și doze de unică folosință aruncăm fiecare săptămânal și unde ajunge cantitatea de plastic aruncat de noi? Statisticile arată că lumea produce 11,2 miliarde de tone de deșeuri în fiecare an, și cifrele cresc! Ai încercat să refolosești și să reciclezi vreodată PET-urile, ambalajul iaurtului sau al șamponului preferat?

Poți să înveți să te uiți cu alți ochi la peturi alături de noi la atelierul RE:Plastic: redescoperim deșeurile din plastic ca o nouă sursă de materiale disponibile pentru proiecte creative, învățăm experimentând calitățile versatile și comportamentul plasticului în diverse medii.

Cei mici vor avea ocazia să creeze obiecte noi și originale din acest material atât de toxic pentru mediu, și prin asta să prelungească durata de utilizare a plasticului de unică folosință.

Atelierul este destinat tuturor!

Copiii sub 6 ani sunt așteptați alături de părinți sau alături de alte persoane care îî pot supraveghea sau sprijini în folosirea uneltelor necesare desfășurării atelierelor. Încurajăm participanții să vină cu obiectele de plastic culese din natură, sau cu cele din propria gospodărie.