Smida Jazz la Someș Delivery – Exit Oz & A-C Leonte LIVE

Smida Jazz Festival coboară de pe Someșul Cald pe cel clujean și propune un concert de jazz contemporan cu Exit Oz & A-C Leonte. „Mlazz” (un jazz de mlaștină cu influențe progressive, metal și pop) e genul muzical inventat special pentru timișorenii de la Exit Oz. Iar Ana Cristina Leonte (cântăreață) și Tavi Scurtu (producător și percuționist) au migrat din jazz spre zona electro, adăugând frumusețe melodică și armonii bogate liniilor de bass grele și ritmurilor puternice.

Împreună cu prietenii de la Smida Jazz Festival vă invităm pe Someșul din Cluj în 17 iunie, de la ora 20:00, la un concert Exit Oz & A-C Leonte!

Aducem, așadar, un val de jazz contemporan pe Someș care, cu siguranță, te va scoate din zona de confort muzical. Ne veți găsi pe scena Someș Delivery de pe malul râului între Podul Albastru și papucul olandez.

Exit Oz este pata de culoare a underground-ului timișorean încă din 2011, când au început sesiunile de improvizație și au ajuns la formula actuală a trupei: Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce), Mihai Jurmoni (bas), Dragoș Garofeanu (chitară) și Adrian Paraianu (tobe);

Evoluția genului abordat de la un ambiental cu influențe jazz din primii ani (odată cu albumul ‘Împământenit’ din 2014) până la post-jazz-ul cu influențe progressive, metal și pop din 2017. A atras atenția festivalurilor de jazz: Smida Jazz ​- ediția pilot, Gărâna, JazzTm și Timisoara Jazz, dar și a publicațiilor din țară (Dilema Veche, Adevărul, Sunete și altele). Neîncadrându-se în rigorile unui gen prestabilit, aceștia și-au denumit propriul gen muzical ‘Mlazz’ (jazz de mlaștină). Cu un stil alternând de la melodic la zgomotos și înapoi, Exit Oz propune o experiență neobișnuită în aparițiile live, fără menajamente sau false politețuri.

Continuăm până la lăsarea nopții cu A-C Leonte – un grup de muzică electronică live din București.

Inspirați de vasta lor experiență și de rădăcinile lor ca muzicieni de jazz, funk și soul, Ana-Cristina Leonte, una din cele mai bune cântărețe din România, și producătorul și toboșarul ei, Tavi Scurtu (punct8), explorează lumea muzicii electronice live cu o mentalitate influențată de dub, adăugând frumusețe melodică și armonii bogate liniilor de bass grele și ritmurilor puternice.

Reflecțiile lor despre contrastul dintre societatea contemporană ‘virtualizată’ și realitatea de care aceasta este din ce în ce mai departe dau naștere unei muzici pline de inspirație, cu versuri profunde și puternice, un apel necesar la trezire.

Album lor de debut, „Angel Minus Wings”, a fost lansat în iunie 2016, iar pe Tavi Scurtu îl veți auzi în concert alături de grupul Iordache la Smida Jazz Festival – 2017!

 

Vă recomandăm să țineți cursorul aproape de ei și în social media:

Facebook Exit Oz: https://www.facebook.com/exitoz.ro
Bandcamp: http://exitoz.bandcamp.com/
Soundcloud Exit Oz: https://soundcloud.com/exit-oz
Facebook A-C Leonte: https://www.facebook.com/anacristinaleonte/
Soundcloud A-C Leonte: https://soundcloud.com/ana-cristina-leonte

Concertul vine de pe Someșul Cald cu tot cu locul de mers desculț de la Smida Jazz Festival – 2017 – festival internațional open-air dedicat jazz-ului contemporan, care are loc în Smida (Beliș, Cluj), chiar în inima Parcului Natural Apuseni, nu departe de Someșul Cald.

Galerie foto