Tur velo de-a lungul Someșului Mic din Cluj la Gilău

Haideți la Someș Delivery Gilău pe două roți într-un tur ghidat de-a lungul Someșului Mic de la Cluj-Napoca la Gilău și retur, organizat de Clubul de Cicloturism „Napoca” si ghidat de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și președinte al Federației Bicicliștilor din România. 🌳

𝗧𝘂𝗿
📍 Start, ora 10:00, parcare Cora
🚴‍♂️ Lungime: 16 km
⛰️ Diferența de nivel: max 200 metri
⏳ Durata: cca. 2,5h
⛰️ Dificultate: traseu ușor spre mediu

𝗥𝗲𝘁𝘂𝗿
📍 Start: Zona Someș Delivery Gilău, ora 18:15
🚴‍♀️ Lungime: 18 km
⛰️ Diferența de nivel: max 200 metri
⏳ Durata: cca. 2h
⛰️ Dificultate: traseu ușor spre mediu

În funcție de ritmul de mers, după ce ajungem la locația SD Gilău, vă invităm și la un circuit velo în Gilău pe malurile Someșului între DN1 și baraj.

Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani. Participanții la tura velo trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației privind circulația pe drumurile publice, iar pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca.

Trebuie să aveți la voi pompă și kit de reparație pană, pelerină și haine pentru vreme mai rece sau cu vânt, apă și un minim de alimente pentru o tură de o zi, deoarece organizatorii asigură doar ghidajul și explicații pe parcurs. În rest, participanții trebuie să considere că sunt pe propria răspundere, putând să se alăture sau să părăsească grupul oricând. Acțiunea este în regim de manifestație publică cu participare deschisă, fără evidență nominală a participanților.

🚲 Se recomandă bicicletă cu structură tip mountain bike sau alt tip de bicicletă cu cauciucuri mai groase și mai multe viteze, dat fiind că unele porțiuni din traseu sunt pe drum pietruit sau de pământ.

Participarea este gratuită.
Traseul va fi ajustat în funcție de condițiile meteo.

🌐 FACEBOOK EVENT

Evenimentul face parte din campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2, un program organizat de Someș Delivery (Asociația MiniMASS) în parteneriat cu Clubul de Cicloturism „Napoca” (CCN), Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Clujul Sustenabil.

Campania Someșul Culoar Verde – Albastru, ediția 2 face parte din programul Cu Apele Curate, implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile vizate.

#REsetPlastic #SomesulCuloarVerdeAlbastru #CuApeleCurate