Tur velo de-a lungul Someșului Mic din Cluj-Napoca la Apahida

În 21 octombrie mergem la Someș Delivery Apahida pe două roți într-un tur ghidat de-a lungul Someșului Mic de la Cluj-Napoca la Apahida și retur, ghidat de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca. 

𝗧𝘂𝗿

📍 Start: 9:30 din p-ța Unirii

🚴‍♂️ Lungime: 21 km

⛰️ Diferența de nivel: 50 m

⏳ Durata: 3,5 ore incluzând pauzele

⛰️ Dificultate: ușor

𝗥𝗲𝘁𝘂𝗿

📍 Start: 16:30 de la Camin Cultural Sânnicoara

🚴‍♀️ Lungime: 13 km

⛰️ Diferența de nivel: 150 m

⏳ Durata: cca. 1,5 ore

⛰️ Dificultate: ușor

 Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani. Participanții la tura velo trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației privind circulația pe drumurile publice, iar pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca. 

Trebuie să aveți la voi pompă și kit de reparație pană, pelerină și haine pentru vreme mai rece sau cu vânt, apă și un minim de alimente pentru o tură de o zi, deoarece organizatorii asigură doar ghidajul și explicații pe parcurs. În rest, participanții trebuie să considere că sunt pe propria răspundere, putând să se alăture sau să părăsească grupul oricând. Acțiunea este în regim de manifestație publică cu participare deschisă, fără evidență nominală a participanților.

🚲 Se recomandă bicicletă cu structură tip mountain bike sau alt tip de bicicletă cu cauciucuri mai groase și mai multe viteze, dat fiind că unele porțiuni din traseu sunt pe drum pietruit sau de pământ. 

🆓 Participarea este gratuită.

🌦️ Traseul va fi ajustat în funcție de condițiile meteo. ☔️