Zbânț

La vizita în parcul Armătura ne-am închipuit o poveste a locului: vegetația, apa și atmosfera ne-au dus cu gândul la copilărie, la joc, și am fost transpuse într-o lume imaginară conturată printr-o instalație de zbenguit. Folosind materiale și tehnici simple de alcătuire punem în valoare o serie de activități dinamice pentru copii și adulți.
Originea ideii vine din potențialul de a readuce la viață copacul mort, element ce ne-a amintit de soarta vegetației neglijate din parcurile clujene. Copac Bătrân, nu mai reprezintă un totem al morții și decadenței, el fiind sursa de energie, vitalitate și bunăstare a întregului cadru natural.

Jocurile alese, au fost instinctive și au încurajat interacțiunea umană folosind imaginația participanților în detrimentul pieselor fizice.
Am pornit această idee deoarece credem că e necesar să ne amintim să ne veselim. Să ne bucurăm de natură, simplitate și prezența umană. Este la fel de important să integrăm prezența umană în context și nu invers, amintindu-ne de comuniunea omului cu natura. Noi încercăm să materializăm acest lucru prin joc, un act uman primordial.

Proiect propus în cadrul concursului Someș Delivery: Someșul de la firul ierbii.

 

Echipa: Daniela Mureș, Ioana Pătruț

Galerie foto