Concurs de proiecte 2021 | Florești

  • Autor Redacția
  • Data 21 iulie 2021

An de an aducem la un loc arhitecți, artiști și iubitori de natură mai aproape de Someș. Pentru prima oară nu ne limităm doar la Someșul din oraș, ci ducem ideile voastre în amonte, la Florești, revenim în Cluj pentru a doua etapă și continuăm în aval, la Apahida. Astfel lansăm un concurs de proiecte în trei etape, iar prima oprire este în Florești.  

Concursul face parte din proiectul – Someșul | Culoar Verde-Albastru – demarat alături de Asociația Societate Organizată Sustenabil (Someșul nostru) și Asociația Clujul Sustenabil, prin care ne propunem transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate, în zona metropolitană a Clujului. 

Te invităm să arunci o privire pe harta participativă unde locuitori ai Floreștiului și specialiști în mediu și sustenabilitate vor marca diferite locuri mai puțin cunoscute, locuri bune de explorat sau care au nevoie de intervenții. Te poți inspira de aici pentru aplicația ta sau să ne trimiți alte propuneri care se încadrează în categoriile: evenimente mici, activități, instalații artistice, amenajări și intervenții temporare de activare a unor zone ce se cer a fi descoperite.

Participarea este deschisă oricui, sunt acceptate lucrări propuse de autori individuali sau în echipă, iar cele care trec în etapa de implementare vor fi finanțate cu maximum 4000 de lei.

Înscrie o idee de animare a Someșului din Florești și a spațiului verde din vecinătatea lui, până în 4 august 2021, iar noi te ajutăm să o implementezi la Someș Delivery 2021, în cadul campaniei Someșul | Culoar Verde-Albastru. 

 

Vezi aici pagina de concurs.