Concurs de proiecte 2022 | Apahida

  • Autor Redacția
  • Data 25 martie 2022

Invităm din nou iubitori de natură, arhitecți, artiști și oameni creativi să aplice cu proiectele lor pentru activarea malurilor Someșului!

Concursul face parte din proiectul – Someșul | Culoar Verde-Albastru  – demarat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), alături de Asociația Societate Organizată Sustenabil (Someșul nostru) și Asociația Clujul Sustenabil, prin care ne propunem transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate, în zona metropolitană a Clujului. 

Te invităm să arunci o privire pe harta participativă unde locuitori ai Apahidei și specialiști în mediu și sustenabilitate vor marca diferite locuri mai puțin cunoscute, locuri bune de explorat sau care au nevoie de intervenții. Te poți inspira de aici pentru aplicația ta sau să ne trimiți alte propuneri care se încadrează în categoriile: instalații artistice, amenajări și intervenții temporare de activare a unor zone ce se cer a fi descoperite.


Participarea este deschisă oricui, sunt acceptate lucrări propuse de autori individuali sau în echipă,  iar cele care trec în etapa de implementare vor fi finanțate cu maximum 2500 de lei.

Înscrie o idee de animare a Someșului și a spațiului verde din vecinătatea lui până pe 10 aprilie 2022, iar noi te ajutăm să o implementezi în cadrul Someș Delivery 2022 | Apahida!

Concurs susținut de Primăria Comunei Apahida și de partenerii locali Asociația Pro Apahida.

Proiectul Someșul Culoar Verde-Albastru face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România.

Vezi aici pagina de concurs.