Someș Delivery

Someș Delivery 2020

Someș Delivery ON/OFFline | REconectare la Someș 

Anul acesta ne dorim să ne conectăm la Someș într-un alt mod. Am renunțat la planificarea unor evenimente cu mult public și încurajăm interacțiunile în grupuri mici și explorarea pe cont propriu, pentru că râul ne-a lipsit mai mult decât oricând și vrem să îl facem cunoscut și să îl (re)descoperim, dintr-un capăt în altul, cu bune și mai puțin bune, la fața locului și prin instrumente digitale. 

Evenimentul va avea două componente, una online și una offline, prin care să reactivăm comunitatea strânsă în jurul râului, să ne punem din nou împreună ideile, cunoștințele și experiența și pe de altă parte să ne reconectăm fizic cu râul și natura, mai mult decât oricând vitale pentru o viață echilibrată în oraș. 

 

Harta Someșul din Cluj

Reconectarea cu natura a devenit foarte importantă în ultima perioadă. Tot mai mulți clujeni folosesc malurile Someșului în zonele populare deși există multe alte locuri mai puțin cunoscute și unele complet necunoscute de-a lungul râului. Pentru a avea un râu bine conectat la oraș e bine să privim și spre aceste zone. Orașul se dezvoltă și crește iar Someșul poate fi oriunde liantul acestei dezvoltări. Zona necunoscută a Someșului poate fi explorată și înțeleasă ca apoi să fie inclusă în strategia de dezvoltare a orașului. Împreună cu voi putem să descoperim întregul culoar al Someșului.

Zona cunoscută și cea necunoscută a Someșului poate fi explorată și înțeleasă ca apoi să fie inclusă în strategia de dezvoltare a orașului. Noi putem să descoperim împreună cu voi întregul culoar al Someșului în Oraș.

Căutăm locuri noi pe malul râului, locuri cu soare, cu umbră, locuri de care nu știm dar putem să le descoperim de la voi.

Căutăm și locuri care sunt mai puțin plăcute, unde sunt prea multe deșeuri, pe care le putem face împreună mai plăcute.

 

Cum poți participa?

Completează harta

  1. Aruncă o privire pe harta de mai sus și apoi completează acest formular cu locuri pe care le cunoști și nu au fost încă marcate. Poate cunoști un loc pefect pentru picnic sau un mal pe care câinile tău îl iubește și ar avea nevoie de companie. De asemenea, căutăm și acele locuri care au nevoie de o igienizare sau o reparație.
  2. Trimite și altora! Cu cât suntem mai mulți, cu atât vom avea o imagine completă a Someșului și ne putem bucura de el împreună. Dă un share acestei pagini cu hashtagul #somesuldincluj și spune-le și prietenilor să pună pin-ul lor

 

Evenimente

Luni, 19 octombrie 2020

Miercuri, 28 octombrie 2020

Miercuri, 11 noiembrie 2020

Sâmbătă, 24 octombrie 2020

Sâmbătă, 31 octombrie 2020

Amenajări

Râul

Râul

O pictură murală inspirată din arte populare, cu o încărcătură spirituală. Un desen care aduce o semnificație spirituală îi poate încuraja și pe alții la reinterpretarea simbolurilor și implementarea unor creații artistice cu valori multiculturale. Asta poate însemna mai mulți trecători care acceptă, îngrijesc și iubesc zona râului Someșul Mic.

Mural

Mural

Primul mural din Cluj care purifică aerul, la Someș Delivery, realizat de artiștii Kero & Ocu

Instalații

Cubeș

Cubeș

Un mic pavilion pe strada Traian, paralel cu Parcul Feroviarilor. Este un joc de cuburi din lemn acoperite cu materiale reutilizate. Structura a fost concepută pentru a menține distanțarea fizică a celor care interacționează cu ea.

Plasa de schele

Plasa de schele

Ideea propunerii are în vedere atât contextul larg al zonei industriale, cât și vecinătatea apropiată, cu caracter rezidențial. Este o instalație cu multiple forme de utilizare, având ca suport structural țevi de schelă reutilizate, cu funcțiuni complementare activităților cotidiene dintr-o zonă rezidențială. Schelele capătă funcțiune prin prezența plaselor împletite, galbene,…

Revelator și fixativ

Revelator și fixativ

O serie de cărți poștale cu imagini surprinse în locuri mai puțin vizibile ale Someșului. Frumusețea cadrului natural, interacțiunea dintre riverani, artă comunitară, grădini de-a lungul râului, stil de viață sănătos, moduri de apropriere a spațiului și de interacțiune directă cu apa. Pe fața cărților poștale va fi partea vizuală,…