Atelier | Citizen science – cartare participativă cu Tibor Hartel

V-ați gândit vreodată cum ar arăta o hartă de valori a Someșului? Vă invităm la o discuție pentru a înțelege căile prin care Someșul contribuie la viața dumneavoastră și pentru a carta aceste valori pe o hartă satelitară a Someșului.


De ce sunt importante aceste exerciții? Fiind de natură participativă și exerciții de grup, puteți discuta cu diferite persoane care vizitează frecvent Someșul despre valorile Someșului. Din aceste discuții deliberative puteți învăța foarte multe despre Someș și relația oamenilor cu Someșul. Pe de altă parte, hărțile valorice generate vor fi analizate și integrate într-o propunere de strategie pentru sustenabilitatesocio-culturală și ecologică a Someșului.


Profilul persoanelor pentru participare:

Workshopul va ținti o secțiune bine definită a Someșului, și anume zona în care ne desfășurăm anul acesta în Cluj. Astfel, cunoașterea destul de bună a acestei porțiuni este o condiție necesară pentru a putea purta discuții țintite. Pe lângă asta, dacă vă place să socializați, să discutați și să învățați lucruri noi despre Someș și natură în general, sunteți binevenit la acest workshop. Dacă ați dori să vă exprimați cunoștințele și experiențele legate de râul Someș dar frecventați alte secțiuni ale Someșului, veți avea posibilitatea să completați un chestionar online care este în curs de pregătire.


Modul de desfășurare:

Datorită restricțiilor workshopul se va desfășura online și vă puteți înscrie completând acest formular

Dacă doriți o tură de descoperire a Someșului, veți putea face asta Duminică în Turul ghidat tot cu biologul Tibor Hartel.