Someș Delivery

Someș Delivery 2021 | Cluj | Someșul Culoar Verde-Albastru

Începând cu 14 octombrie, timp de o lună vă provocăm la joacă, la descoperiri, la dezbătut pe malurile Someșului relația noastră cu ele. Am pregătit evenimente pentru copii și părinți, dezbateri pe temele cele mai urgente și tururi fizice și virtuale în zonă.

Edițiile Someș Delivery Florești | Cluj-Napoca | Apahida 2021-2022 fac parte din proiectul Someșul Culoar Verde- Albastru inițiat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Asociația Clujul Sustenabil. Proiectul face parte din programul „Cu apele curate” implementat cu sprijinul Lidl România și cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, își propune transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

Pe termen lung, principalul obiectiv este reducerea poluării Someșului, prin inițierea unei colaborări instituționale între administrațiile din Cluj-Napoca, Florești și Apahida, într-o primă fază, urmând să angreneze și alte localități de pe cursul râului.

Mergi la evenimentul de Facebook sau vezi mai jos programul complet

Someș Delivery | The Quest

Descoperă Someșul în joacă! Te poți juca singur sau în echipă, în browser sau dacă îți descarci aplicația Seppo și introduci codul 363C7D

Scopul jocului e să descoperi în ritmul tău, fiecare instalație și fiecare loc care ni s-a părut mai special.  Mai multe detalii găsești pe pagina jocului.

Evenimente

Joi, 14 octombrie 2021

18:00 - 19:30 Online - Zoom

Lansare | Gazeta Someș Expres

Lansăm noi articole din gazeta Someș Expres, care adună poveștile, așteptările și ideile legate de Someș ale clujenilor din această nouă zonă pe care vrem să o descoperim.

Duminică, 17 octombrie 2021

10:00 - 10:45 Online

Muzeul ultimului PET | Spectacol pentru copii

Muzeul ultimului pet este o poveste despre „știu să fiu”, „știu să fac”, știu despre: dorința de a proteja mediul, dorința de a fi împreună, dorința de schimbare!

11:00 - 12:30 Online - Zoom

Atelier reciclare | cu Art Mirror

Invităm copiii și părinții să participe la un atelier de reciclare în care ne propunem să dăm o nouă viață hârtiilor pe care în mod normal le-am arunca.

Joi, 21 octombrie 2021

16:00 - 18:00 Online - Zoom

Dezbatere | Consiliul Apei #1

Să ne imaginăm un culoar verde albastru continuu, pe zeci de km, cu spații verzi la râu, apă curată, piste de biciclete, alei pietonale, arii naturale urbane.

Sâmbătă, 23 octombrie 2021

11:00

Expoziție light painting | Creativity is contagious

Expoziția de fotografie va fi expusă pe malul Someșului în zona locuințelor ANL de pe strada Timișului și ulterior în alte locații din Cluj-Napoca.

Duminică, 24 octombrie 2021

Joi, 28 octombrie 2021

16:00 - 18:00 Online - Zoom

Dezbatere | Consiliul Apei #2

Invităm mai multe instituții să ne asumăm împreună o direcție sustenabilă de dezvoltare a râului.

Joi, 4 noiembrie 2021

16:00 - 18:00 Online - Zoom

Grup de lucru | Consiliul Apei #3

O nouă întâlnire de lucru în cadrul Consiliului Apei, în care ONGuri și reprezentanți ai autorităților locale și regionale vor căuta soluții colaborative pentru Someș - culoar verde-albastru.

Marți, 9 noiembrie 2021

15:00 - 18:00 Online - Zoom

Conferință internațională | Renaturarea apelor*

Ne reunim pentru prima dată la nivel național echipe, ONG-uri și specialiști care sunt în spatele unor inițiative, proiecte care îmbunătățesc relația cu râurile din România.

Amenajări

Perspective spre Someș

Perspective spre Someș

O soluție cu caracter 2D pe zona pietonală a podului de pe strada Beiușului, un loc de intervenție neconvențional.

Apă, paie și pietroaie

Apă, paie și pietroaie

O zonă de picnic și evenimente prin intermediul unei amenajări temporare care exprimă caracterul rural al periferiei Clujului.

Platforma lui Pește

Platforma lui Pește

Platforma lui Pește este o construcție de lemn ce se desfășoară de-a lungul digului de beton.