Dezbatere Consiliul Apei: Lățimea culoarului verde – albastru la Someș

O discuție despre dimensiunea reală și ideală a lățimii malurilor verzi la râu și o chestionare a vecinătăților funcționale atipice care-l mărginesc. Cum putem avea o politică deschisă spre râu într-un mod real a localităților adiacente Someșului Mic?

La Florești, noul Plan Urbanistic General (PUG) este în fază de a fi finalizat, iar felul în care acesta va reglementa relația cu râul este important pentru viitorul culoarului verde – albastru. Cât de mult este ghidat acest nou PUG de un regulament care impune spații verzi, activități sportive, tranzit verde pe două roți, alei pietonale, protejarea și extinderea mediului natural existent, alături de fronturile clădirilor construite suficient de retras și fragmentat pentru a permite accesul ușor la râu?

Aducem împreună urbaniști care dezvoltă proiectele viitoare pentru Florești, Gilău și pentru Culoarul Someșului și membri ai administrațiilor locale, primăria Florești, alături de Hidroelectrica, ABA Someș – Tisa. Alături vom mai avea biologi, botaniști și  membri ai societății civile, alături de membri Consiliului Apei.

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții care implică și coagulează actorii urbani și rurali care au legătură cu râul Someșul Mic, în jurul unor teme de interes comun legate de Culoarul verde – albastru al râului. Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery, ediția 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.