RE: Plastic | Atelier pentru copii despre reciclare și upcycling

Te-ai întrebat vreodată câte PET-uri și doze de unică folosință aruncăm fiecare săptămânal și unde ajunge cantitatea de plastic aruncat de noi? Statisticile arată că lumea produce 11,2 miliarde de tone de deșeuri în fiecare an, și cifrele cresc! Ai încercat să refolosești și să reciclezi vreodată PET-urile, ambalajul iaurtului sau al șamponului preferat? 

Poți să faci asta alături de noi la atelierul RE:Plastic: redescoperim deșeurile din plastic ca o nouă sursă de materiale disponibile pentru proiecte creative, învățăm experimentând calitățile versatile și comportamentul plasticului în diverse medii. Cei mici vor avea ocazia să creeze obiecte noi și originale din acest material atât de toxic pentru mediu, și prin asta să prelungească durata de utilizare a plasticului de unică folosință. 

Echipa noastră este formată din doi facilitatori, un inginer și un educator muzeal, și un profesor de artă. Ceea ce ne aduce împreună este grija pentru mediu, pasiunea fiecăruia pentru reciclare și arta, ca formă de expresie. 

Atelierul este destinat tuturor! 

Copiii sub 6 ani sunt așteptați alături de părinți sau alături de alte persoane care îî pot supraveghea sau sprijini în folosirea uneltelor necesare desfășurării atelierelor. 

Evenimentul are loc între 11:00 – 13:00, dar și după-amiază între 16:00 – 18:00.