Tur velo de-a lungul Someșului Mic din Cluj la Lacul Florești

Haideți la Someș Delivery Florești pe două roți într-un tur ghidat de-a lungul Someșului Mic de la Cluj-Napoca la Florești și retur, ghidat de Radu Mititean, ghid de turism, autor de hărți cicloturistice și director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca.

Tur

Start:  intrarea in Parcul Etnografic “Romulus Vuia” de pe str. Taietura Turcului, ora 10:00

Lungime: 20 km 

Diferența de nivel: max 300 metri

Durata: 4,5h incluzând repetate pauze

Dificultate: traseu mediu

Retur

Start: zona Someș Delivery Florești, ora 19:45 

Lungime: 10 km 

Diferența de nivel: max 150 metri

Durata: 1,5h

Dificultate: traseu ușor 

Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârsta de cel puțin 14 ani. Participanții la tura velo trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației privind circulația pe drumurile publice iar pentru cei sub 16 ani este obligatorie casca. Trebuie să aibă și pompă și kit de reparație pană, pelerină și haine pentru vreme mai rece sau cu vânt, apă și un minim de alimente pentru o tură de o zi, deoarece organizatorii asigură doar ghidajul și explicații pe parcurs, în rest participanții trebuie să considere că sunt pe propria răspundere, putând să se alăture sau să părăsească grupul oricând, acțiunea fiind în regim de manifestație publică cu participare deschisă, fără evidență nominală a participanților. Se recomandă bicicletă cu structură tip mountain bike sau alt tip de bicicletă cu cauciucuri mai groase și mai multe viteze, dat fiind că unele porțiuni din traseu sunt pe drum pietruit sau de pământ.

Participarea este gratuită.

Traseul va fi ajustat în funcție de condițiile meteo. 

TRASEU

Intrarea în Parcul Etnografic Romulus Vuia de pe str. Tăietura Turcului – Al. Muzeului Etnografic – pădurea Hoia – dl.Traistei – poligon Florești – drum de pământ pe teresa Someșului – coborâre la lunca Someșului Mic amonte de CHE Florești I, vizitare zone balastiere, apoi prin vad pârâul Feneș și ajungem pe malul drept al lacului, la locul de desfășurare a SD23 Florești, în jurul orei 14:30. În caz de risc de noroaie sau pentru cei care nu doresc să pedaleze prea mult offroad când se ajunge la Poligon Florești se poate coborî și traversa pe barajul lacului Florești și pedala pe digul de pe malul drept până la locația Someș Delivery 2023 Florești. Returul spre Cluj-Napoca va debuta de acolo la ora 19:45 și va fi pe drum asfaltat de la barajul lacului Florești pe la Poligonul Florești pe str. Pădurii – str. Donath și apoi fiecare spre casă, ghidajul fiind asigurat până pe platoul de lângă Cluj Arena, unde vom ajunge cel târziu la 21:15.

FACEBOOK EVENT