Tur ghidat | Ziua serelor deschise

Hai la o incursiune în lumea serelor!

Printr-un parcurs în zona digului, câțiva producători locali ne vor povesti despre cultura legumelor, despre pasiunea, procesul de dezvoltare de la stadiul de sămânță la produs de calitate care ajunge pe masa locuitorilor clujeni: ridichi, ceapă verde, usturoi, spanac, castraveți, roșii, vinete, conopidă, varză ș.a. Ne vor împărtăși riscurile aferente acestei munci, dar și nevoile și așteptările din partea consumatorilor și a instituțiilor privind o dezvoltare sustenabilă.

În cadrul turului vom distribui un pliant tip carte de vizită, cu câțiva dintre producătorii locali pe care i-am contactat direct cu scopul de a promova cunoașterea și susținerea acestora de către clienți, de a crea o legătură directă și o apreciere justă a muncii acestora.

Turul va începe cu o prezentare succintă a celui mai recent număr al gazetei Someș Expres, apoi vom vizita trei sere, iar pe parcurs veți afla mai multe despre documentarea noastră privind specificul agricol al comunei Apahida prezentată în gazetă. Alături de noi va participa Elena Ariton, membră a Asociației Pro Apahida, implicată activ în dezvoltarea sustenabilă a zonei în care trăiește.